Els consumidors catalans rebutgem els xantatges i les amenaces de la banca

Barcelona, 19 de setembre de 2015. Després de la greu ingerència feta ahir per les dos patronals que agrupen la banca espanyola (AEB) i les caixes d'estalvis (CECA) en motiu de les eleccions del proper 27 de setembre al Parlament de Catalunya, l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE) vol deixar clar que els consumidors rebutgem els xantatges i les amenaces de la banca a la ciutadania de Catalunya per orientar el seu vot.


 


La ingerència inèdita de la banca en l'actual panorama polític és una expressió més de com els poders financers utilitzen els seus tentacles per preservar els seus interessos. És indigne que en un sistema democràtic la banca intenti pressionar a la ciutadania, amb amenaces i xantatges, per dirigir el seu vot. Des d'AICEC-ADICAE, organització de consumidors i usuaris més representativa de Catalunya, en resposta als seus arguments, volem recordar que la banca està allà on pot maximitzar els seus beneficis i considerem absurds els arguments d'encariment i escassetat del crèdit en una possible Catalunya independent. Uns arguments que tornen a evidenciar l'estratègia d'espoli als consumidors que sempre han utilitzat.


 


Els consumidors fa temps que hem perdut la por als continuats abusos i injustícies de la banca i volem remarcar que seguirem lluitant contra totes les estafes i els abusos que ha comès i segueix cometent la banca fins que es faci justícia. La banca ha estat la gran culpable de la crisi financera que estem patint i som la ciutadania i les persones consumidores qui estem pagant la penyora de les seves irresponsabilitats delictives. A tall d'exemple, encara a dia d'avui, Caixabank segueix guanyant cada any 420 milions d'euros il·legítims per l'aplicació de les clàusules sòl als préstecs hipotecaris i Banc Sabadell 204 milions d'euros.


 


Finalment, fem una crida a la participació de la ciutadania el proper 27 de setembre i demanem que l'exercici del vot defugi d'amenaces de qualsevol tipus i sigui crític, responsable, solidari i lliure. AICEC-ADICAE, com no pot ser d'altra manera, respectarà la voluntat democràtica del poble de Catalunya i continuarà defensant els interessos dels consumidors catalans i europeus i treballant per la consecució d'un model bancari i financer just, democràtic i al servei dels interessos de les persones consumidores.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email