El Banc Sabadell guanya cada any 204 milions d'euros il·legítims a través de l'aplicació de les clàusules sòl als préstecs hipotecaris
imagen

(29.05.2015) Ahir, dijous 28 de maig, el Banc de Sabadell va celebrar la seva Junta d'Accionistes anual, i AICEC-ADICAE no hi podia faltar, per posar la veu de les persones consumidores i recordar-los es abusos que estan duent terme.

L'Àlex Daudén, membre de l'associació, ha sigut la veu de les persones consumidores amb la seva intervenció a la Junta d'Accionistes, amb l'objectiu de traslladar les principals preocupacions dels petits accionistes davant la falta de solucions amb les quotes participatives absorbides per la CAM, les comissions bancàries de la pròpia entitat, que han incrementat un 13%, a més d'afegir les clàusules sòl i la falta de transparència de l'entitat.

El Banc Sabadell guanya cada any 204 milions d'euros il·legítims a través de l'aplicació de les clàusules sòl als préstecs hipotecaris. La qual cosa ha fet que la ràtio de morositat segueixi essent elevada amb un 12,17% a finals de l'any passat. Motiu més que suficient per recordar-los al senyor Oliu i al seu equip, les conseqüències d'aquestes condicions abusives: famílies atrapades pel sobreendeutament, posant en perill la seva qualitat de vida i arribant, inclús, a la pèrdua de l'habitatge.

Davant els punts que tracten sobre la facultat del Consell per emetre valors de renda fixa, convertibles o warrants i els productes com els pagarés, se'ls hi va recordar que no estan coberts pel Fons de Garantia de Dipòsit, per tant, estan lligats a la solvència de l'entitat i, a més, no es pot recuperar la quantitat invertida fins al venciment. Per això, la comercialització d'aquests productes només està indicada per a inversors institucionals i professionals i no pas per a persones estalviadores amb un perfil conservador, pràctica que fa l'entitat per obtenir beneficis col·locant productes de risc i sanejar els seus balanços.

Més de 54.000 petits estalviadors van patir la col·locació de les famoses quotes participatives per part de la xarxa comercial de la CAM, entitat que el Banc Sabadell ha comprat per 1 euro amb un EPA que cobreix el 80% de les pèrdues durant 10 anys. Aquestes persones estalviadores encara no han recuperat els diners, tot i que l'entitat prediqui amb el missatge ”Estiguis on estiguis, sempre hem d'estar a prop” , caldria preguntar si aquestes persones els senten a prop, o tal i com va afirmar ahir l'Àlex Daudén “Estar a prop de les persones vol dir solucionar els problemes dels consumidores derivats de les seves pràctiques abusives. Aquesta hauria de ser l'ètica que predica però que no compleix el senyor Oliu. Només així es guanyaran el respecte social i el seu prestigi. La resta és només façana”.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-06-2020 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Grup de Igualtat i conum

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email