AICEC-ADICAE destapa la veritable cara de La Caixa: l'entitat guanya il·legítimament cada mes 35 milions d'euros amb les clàusules sòl
imagen

(23/04/2015). AICEC-ADICAE ha participat aquest matí a la Junta d'Accionistes de Caixabank amb el suport d'una quantiosa representació atorgada pels petits accionistes.

Malgrat que l'entitat intenta presumir de resultats i d'actuació respectuosa amb la clientela Àlex Daudén, membre d'AICEC-ADICAE que ha acudit a la Junta amb altres petits accionistes socis de l'Associació, ha assenyalat abans del començament que "no aconseguiran rentar la imatge de l'entitat amb una "obra social" que dóna suport a bancs d'aliments que es nodreixen de persones a les quals La Caixa ha portat al desnonament".

105 dels 375 milions d'euros de benefici del primer trimestre del 2015 corresponen a l'aplicació de les clàusules sòl de CaixaBank.

Sobre la base de l'informe aportat per CaixaBank a la macrodemanda colectiva interposada per ADICAE en motiu de les clàusules sòl (informe elaborat per KPMG), l'Associació ha pogut estimar l'abast de l'impacte econòmic real de les clàusules sòl, d'on es conclou que l'entitat percep il·legítimament més de 420 milions d'euros l'any per l'aplicació d'aquestes clàusules.

Caixabank, després de presumir de la seva obra social i apel·lar a l'“ànima de la Caixa”, es veu reiteradament condemnada i multada per les seves preferents i les seves clàusules sòl al mateix temps que pretén erigir-se en model i donar lliçons per "formar els seus empleats en ètica i integritat", malgrat els objectius per col·locar il·lícitament als clients productes indesitjats.

D'aquesta manera AICEC-ADICAE destaca la contrarietat dels plans de CaixaBank d'oferir 'educació financera' als usuaris i classes d'ètica i d'integritat als seus empleats, quelcom que no enganyarà els consumidors i accionistes i que és incompatible amb la realitat de les pràctiques que porta a terme l'entitat en matèria hipotecària o comissions bancàries, per citar tan sols dos exemples que se sumen a la col·locació de productes tòxics d'estalvi que va executar massivament.

Els accionistes i clients representats a través d'AICEC-ADICAE han expressat la seva disconformitat amb els comptes de l'entitat en estar sostinguts en gran part per abusos milionaris com els 'sòls hipotecaris' o l'increment de les comissions en els serveis més bàsics de l'entitat.

A més, han destacat que l'establiment d'una comissió de dos euros als no clients en cada retirada d'efectiu en caixers (comissió que ADICAE ha denunciat davant el Banc d'Espanya, la CNMC i l'Autoritat Bancària Europea) acabarà perjudicant els clients de l'entitat, en provocar un "efecte cascada" en què la resta del sector seguirà la mateixa pauta generant un augment de comissions també per als clients de CaixaBank.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email