AICEC-ADICAE a la Junta d'Accionistes de Catalunya Banc: "Només un 37% de les sol·licituds d'arbitratge dels preferentistes van ser acceptades"
imagen

(11/04/2015). Catalunya Caixa va comercialitzar de forma massiva i indiscriminada participacions preferents i deute subordinat a través de pràctiques comercials abusives dissenyades pel Consell d'Administració, patint quitances injustes i desproporcionades de més del 66% de la inversió. L'entitat va cometre pràctiques comercials abusives de manera premeditada amb l'únic objectiu de capitalitzar-se, sense cap mena d'escrúpols, utilitzant una estratègia d'espoli a l'estalvi popular.

Aquest abús ha estat denunciat per AICEC-ADICAE a la Junta General d'Accionistes de Catalunya Banc, celebrada aquest matí a la ciutat comtal. L'Associació ha assistit a l'acte en representació dels petits accionistes, la gran majoria dels quals eren antics posseïdors de preferents i deute subordinat que es van convertir forçosament en accionistes de manera obligada.

Molts dels afectats per aquest frau massiu s'han vist obligats a invertir temps i diners en processos judicials que s'haurien pogut evitar resolent el problema a través de la medicació. Les últimes dades oficials sostenen que dels 122.585 clients amb preferents i deute subordinat un 89% havien sol·licitat una resolució extrajudicial. Només un 37% de les reclamacions de clients (62.256) que varen demanar un arbitratge van ser acceptades. Aquest fet confirma, tal i com sempre ha sostingut AICEC-ADICAE, que aquesta és una via creada a favor dels interessos de la banca per netejar la seva imatge i que únicament perverteix el sistema arbitral de consum.

D'altra banda, l'Associació ha considerat que la nacionalització de l'entitat podria haver estat un bon motiu per deixar de costat una gestió social que desmereixia els seus clients. Tot i així, les males pràctiques de l'entitat segueixen vigents en l'actualitat amb les hipoteques amb les clàusules sòl, els swaps o les execucions hipotecàries que deixen a centenars de famílies sense sostre per després reformar els immobles i vendre'ls a un major preu als fons voltors. 

El límit de 300.000€ en la retribució dels consellers executius segueix sent desproporcionat

“Creiem que el realment importat és que els sous es corresponguin amb l'activitat i els mèrits dels seus beneficiaris, quelcom que en molts casos és més que discutible”, ha recriminat l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya.

Aquesta ha afirmat que el límit de 300.000€ a la retribució dels consellers executius continua sent excessivament alt tenint en compte els antecedents de l'entitat i la situació actual de caiguda del benefici -un 75% més baix que l'any anterior-. Per això ha demanat un exercici d'honestedat en l'autolimitació dels salaris per part dels responsables de Catalunya Banc, que encara està intervinguda pel FROB i en el rescat de la qual es varen invertir 12.000 milions d'euros dels contribuents.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-06-2020 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Grup de Igualtat i conum

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email