200 persones convocades per AICEC-ADICAE es manifesten per posar fi als abusos de les entitats financeres
imagen

(14/03/15). El sector bancari s'ha beneficiat del 92% de les ajudes públiques atorgades a l'Estat espanyol des de l'any 2007 fins al 2012. Tot i així, les persones consumidores  segueixen patint abusos i fraus de forma sistèmica per part de les entitats financeres. La crisi econòmica ha modificat el panorama econòmic i financer del nostre país, forçant entre d'altres mesures a un procés de bancarització que ha culminat amb la liquidació de les caixes d'estalvi, moltes d'elles després d'haver superat diversos processos de fusió i que les ha desposseït de la seva funció social. Actualment tenim una situació d'oligopoli en què només cinc entitats financeres controlen el 55% del mercat, fet que provoca que les decisions siguin preses pels més poderosos i que els consumidors no siguin escoltats.

Per tots aquests motiu unes 200 persones s'han concentrat aquest matí davant la delegació del Banc d'Espanya per tal de demostrar que els consumidors units tenim el poder per canviar el sistema. La manifestació ha finalitzat a la Plaça Sant Jaume, en la qual s'ha llegit el Manifest, i ha estat convocada per AICEC-ADICAE en motiu del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, que se celebra demà dia 15 de març.

Els manifestants han mostrat la seva indignació pel panorama polític, econòmic i social i han demanat que es posi fi a la dinàmica de descarregar en els consumidors tots els costos d'aquesta crisi. Han sol·licitat una reforma de la legislació hipotecària, que ha deixat milers de persones al carrer mentre que les entitats fan col·lecció de pisos buits. També han defensat una reforma del mercat elèctric que garanteixi un subministrament a un preu just per a totes les famílies.

Avui s'ha demostrat que aquests grans problemes només es podran solucionar si tenen una resposta conjunta. La força col·lectiva és l'única via per combatre els abusos i fraus per part de les entitats financeres i per plantejar mesures polítiques alternatives que tinguin els consumidors en el punt de mira.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-06-2020 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Grup de Igualtat i conum

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email