AICEC-ADICAE: "La paradoxa segueix sent la de sempre: gent sense habitatge i habitatges sense gent"
imagen

(25/02/15). Aquest matí AICEC-ADICAE ha comparegut davant la Comissió d'Economia, Finances i Pressupost en el procés de tramitació del Projecte de llei que preveu que les entitats jurídiques que tinguin habitatges buits durant més de dos anys hagin de pagar un impost. L'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya ha demanat que les entitats financeres posin a disposició de l'administració els seus habitatges buits per evitar la situació de discriminació en què es troben molts ciutadans del nostre país.

Les xifres oferides pel propi sistema bancari parlen d'un milió d'habitatges buits en mans de les entitats financeres -avui traspassats a la SAREB-, 100.000 dels quals es troben a Catalunya. Mentrestant, les necessitats d'habitatge social no baixen dels 230.000 habitatges, segons dades d'un informe de la Taula del Tercer Sector. Tenint en compte que el dret a l'habitatge és un dret fonamental i, com a tal, una necessitat bàsica imprescindible per viure amb dignitat és inajornable que els poders públics adoptin totes les mesures que siguin necessàries per a què es compleixi amb la funció social de la propietat. Per això des d'AICEC-ADICAE es considera que les entitats financeres i les seves empreses immobiliàries no poden tenir pisos buits a la vegada que estan llançant famílies al carrer.

D'altra banda, les caixes d'estalvi han estat privatitzades, malvenudes als grans bancs i desposseïdes de la seva funció social. Per aquest motiu resulta indignant veure com les entitats continuen fent prevaler el seu interès particular per sobre dels interessos dels consumidors tenint en compte que han estat rescatades per la ciutadania.

L'Associació ja va denunciar l'any 2002 la creació d'una bombolla immobiliària que ha conduit als ciutadans a unes conseqüències socials esgarrifoses. Ja l'any 2003, ADICAE va presentar al Congrés dels Diputats una Proposta de llei relativa a la prevenció i al tractament del sobreendeutament per a què aquelles persones amb risc de pèrdua d'habitatge poguessin refinançar el seu deute, reestructurar-lo o liquidar-lo amb el lliurament de la propietat a l'entitat creditora. Però aquestes propostes no van ser escoltades i desgraciadament s'han produït un total de 570.000 execucions hipotecàries.

La Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne, de la qual forma part AICEC-ADICAE i que compareixerà aquesta tarda a la Comissió, porta molts mesos treballant per promoure la creació d'un Fons Social d'Habitatge i de Lloguer Forçós. Per això es considera necessari aquest Projecte de Llei per tal d'ajudar a nodrir-lo. Aquesta és una reivindicació de la societat civil organitzada que no pot esperar més.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email