Catalunya regula l'abusivitat de les clàusules sòl gràcies a AICEC-ADICAE
imagen

(30/01/15). El Parlament de Catalunya va aprovar, el passat 29 de desembre de 2014, la Llei 20/2014 de modificació del Codi de Consum que regula, tal i com havia demanat AICEC-ADICAE a la Comissió d'Empresa i Ocupació, l'abusivitat de les clàusules sòl. Aquesta regulació, pionera arreu de l'Estat, és un avenç important en la defensa de les més de 800.000 famílies catalanes afectades per aquestes clàusules de limitació a la variació a la baixa dels tipus d'interès.

La llei, que entrarà en vigor a finals de març, considera abusives les clàusules sòl quan tinguin almenys una de les característiques següents: 1) Que s'hagi fixat un límit a la baixada del tipus d'interès, però no a la pujada d'aquest; 2) Que el límit establert a la baixada dels tipus d'interès sigui superior al 50% del valor de l'índex de referència aplicable en el moment de la contractació que figuri en el contracte, amb l'única excepció dels límits que s'estableixin en l'1%, supòsit en què dita limitació percentual del 50% no s'aplica; o 3) Que la diferència entre el límit fixat en el contracte per a la pujada i la baixada del tipus d'interès sigui superior a 5 punts.

AICEC-ADICAE portava des de l'any 2010, amb els treballs preparatoris per l'elaboració del Codi de Consum, reclamant aquesta regulació que, si s'hagués aprovat anys enrere, hagués pogut evitar moltes de les execucions hipotecàries que s'han produït en els últims anys. Les últimes xifres facilitades pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) mostraven un increment alarmant d'un 18% de les execucions hipotecàries entre el primer semestre de 2013 i el de 2014.

El Tribunal Suprem, el mes de maig de 2013, va declarar les clàusules sòl com abusives per falta de transparència i, a més, nombroses Audiències Provincials no només les han declarat nul·les sinó que han aprovat el rescabalament de les quantitats pagades de més pels usuaris i que la banca ha utilitzat per engreixar els seus balanços i maximitzar els seus beneficis. AICEC-ADICAE seguirà lluitant en la denúncia d'aquesta pràctica bancària i exigint un canvi de la normativa hipotecària actualment vigent que deixa als consumidors en una situació de total indefensió.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email