El 28% de catalans no arriba a final de mes de manera puntual o sistemàtica
imagen

 

ADICAE presenta un estudi on es recull la situació actual dels col·lectius de consumidors més desprotegits sobre hàbits financers i capacitat d'estalvi.

 

09/12/14. A Catalunya pràcticament el 40% de la ciutadania no pot estalviar ni un euro al mes i el 31% té problemes d'endeutament excessiu com a conseqüència d'haver demanat diners per afrontar pagaments urgents. No obstant això, l'estudi mostra com tres quartes parts de les persones consumidores enquestades, tot i desconèixer com fer-ho, estarien disposades a implicar-se activament en la defensa dels seus drets. L'estudi, que recull conclusions d'una enquesta feta a l'àmbit estatal, s'ha presentat aquest matí dins de la “Trobada Estatal del Voluntariat Consumerista” celebrada a Saragossa i organitzada per ADICAE amb la presència d'altres entitats socials. Més de 1.200 voluntaris han seguit la jornada tan presencialment com a través de videoconferència a les seus de l'Associació.

Les dades més alarmants que s'extreuen de l'estudi “Situació dels consumidors dels col·lectius especialment desprotegits i dels consumidors de més edat” mostren com la capacitat d'estalvi de les famílies catalanes és nul·la pel 40% i que el 21% de vegades no pot fer front a totes les despeses. Fins i tot, un 14% es troba permanentment en “números vermells”.

És per aquesta situació que un 12% troba en el préstec o el crèdit la manera més habitual de pal·liar la necessitat urgent de diners, molt sovint “crèdits ràpids” que impliquen condicions abusives, interessos elevadíssims, risc d'impagament i, per tant, d'entrar en una situació perillosa de constant sobreendeutament. Per a un 39% el cercle familiar i les amistats són el recurs habitual quan necessiten diners que no tenen.

ADICAE aposta per la formació i la organització de les persones consumidores

L'estudi s'ha presentat aquest matí a la “Trobada Estatal del Voluntariat Consumerista” celebrada a Saragossa i organitzada per ADICAE amb la presència d'altres entitats socials com Creu Roja, Càritas, CERMI, ONCE, ASAP i RED DE SOLIDARIDAD POPULAR a més d'altres experts en la matèria. Els col·lectius de la gent gran, els desocupats, les persones immigrants i els joves han estat el focus d'aquest estudi que mostren dades rellevants de la desprotecció general de la ciutadania avui en dia en matèria financera.

Manuel Pardos, president d'ADICAE, ha obert la jornada tot ressaltant la necessitat que les persones consumidores deixin de ser subjectes passius i que es consolidi un “voluntariat consumerista com el de la Xarxa d'Agents Actius en Consum que persegueixi expandir-se a totes les organitzacions socials i a tots els pobles i barris de l'Estat espanyol per lluitar contra els abusos que la banca i les grans empreses perpetuen contra les persones consumidores”. Aquesta xarxa, que actualment ja suma més de 1.200 persones, posa de manifest la necessitat tant dels col·lectius vulnerables com de la ciutadania en general de ser motor del canvi. De fet, 3 de cada 4 persones enquestades afirmen que estarien disposades a participar activament en la defensa dels seus drets, tot i que molts desconeixien encara com fer-ho.


( más información )


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email