Les qüestions pendents per garantir l'accés a l'habitatge es debatran a Terrassa
imagen

27/11/14. La xifra d'execucions hipotecàries es dispara un 18% en un any a Catalunya; de 8.805 el primer semestre del 2013 a 10.387 en el mateix període de 2014. Davant aquesta situació és necessari abordar solucions des de l'àmbit públic, legislatiu, i judicial.El dijous 4 de desembre s'abordaran aquests i altres reptes existents per garantir l'accés a l'habitatge en una jornada organitzada per l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE), l'Associació Prohabitatge i l'Ajuntament de Terrassa a l'Edifici Vapor Gran de la ciutat.

La xifra de persones amb dificultats per accedir a un habitatge digne a Catalunya s'eleva cada dia més. Una de les dades més preocupants que il·lustra aquesta situació és l'increment d'execucions hipotecàries que creix un 18% en el primer semestre de l'any; de 8.805 el 2013 a 10.387 el 2014 segons el darrer informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Davant aquesta situació, a la que se li afegeixen altres dificultats per accedir a l'habitatge com les clàusules abusives a les hipoteques, els canvis en els índexs de referència i, en general, la disminució de les rendes, és necessari abordar amb urgència i des de diferents àmbits. La jornada organitzada per AICEC-ADICAE i Prohabitatge el pròxim dijous 4 de desembre a l'Edifici Vapor Gran de Terrassa servirà per a posar sobre la taula la problemàtica i les seves causes, conseqüències i visions de futur.

Josep Castanyer, de l'Associació Prohabitatge, abordarà la Llei pel Dret a l'Habitatge per tal de conèixer si es compleixen o no els seus punts. Àlex Daudén, d'AICEC-ADICAE, oferirà una visió crítica dels darrers canvis legislatius que han afectat els deutors hipotecaris per tal de conèixer la situació present i una visió de futur. Carme Labòria, Tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori de Terrassa, s'encarregarà de la situació de l'habitatge públic i el paper de l'administració en aquesta problemàtica.

 

 

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email