El 'MUS' engega amb l'assignatura pendent de la protecció de les persones consumidores
imagen

05/11/14. ADICAE destaca que el nou supervisor de la banca europea no té entre les seves funcions la protecció als consumidors o la vigilància dels serveis de pagament -targetes, xecs, etc.- que segueixen recaient en els supervisors nacionals malgrat la seva escassa eficàcia. Les importants manques en les competències de la supervisió europea constitueixen una barrera determinant per avançar en el camí cap a una veritable Unió Bancària a la zona Euro.

El Mecanisme Únic de Supervisió Bancària (MUS) és una iniciativa a priori lògica vista la ineficàcia dels bancs centrals estatals. Haurà d'afrontar el repte de superar l'excessiva burocràcia que caracteritza a aquest tipus d'organismes amb la finalitat de poder reaccionar amb agilitat, transparència i amb la diligència que se li ha d'exigir a una institució europea fonamental com aquesta. Malgrat l'avenç que suposa la creació d'aquest MUS, els ambiciosos objectius marcats inicialment no s'han complert, per la qual cosa ADICAE rebaixa les expectatives i adverteix que seguirà havent-hi dèficits que dificultaran en bona mesura que la supervisió sigui eficaç i garantista.

En primer lloc, només se supervisaran 128 entitats especialment significatives per la seva grandària i es deixen fora entitats que no aconsegueixin el límit dels 30.000 milions en actius, com també altres com la SAREB, les societats de garantia recíproca, els establiments financers de crèdit, les societats de taxació i les fundacions dels bancs. Així, tot un “magma” financer i bancari es manté al marge de la vigilància europea directa.

A més, no aborda tampoc un aspecte fonamental com la protecció de les persones consumidores que clarament no ha estat garantida pels supervisors estatals després dels darrers abusos bancaris. D'aquesta forma seran les autoritats estatals les competents en aquest aspecte, a més d'altres com la lluita contra el blanqueig de diners o la vigilància dels serveis de pagament -targetes, xecs, etc.- i de les sucursals d'entitats de països de fora de la Unió Europea.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email