ADICAE demana el "rescat" dels afectats pel frau filatèlic davant l'escàndol dels administradors d'Afinsa
imagen

07/10/14. El Jutjat del Mercantil de Madrid condemna als administradors d'Afinsa a pagar als creditors el forat comptable de 1.825 milions d'euros que van generar a l'entitat i confirma així la inoperància dels supervisors, incapaços de detectar anys d'administració irregular. La sentència no implica conseqüències pràctiques per les persones a qui es van estafar els estalvis i per això ADICAE exigeix el rescat immediat per part del Govern central del prop de mig milió d'afectacions pels fraus filatèlics a l'Estat espanyol, 33.000 a Catalunya. L'Associació també manifesta la necessitat que s'iniciï la fase de judici a l'Audiència Nacional del procés penal que ha de mostrar l'entramat de funcionament de les empresesa, en mans del jutge Santiago Pedraz.

ADICAE critica l'excessiva tardança i la inoperància absoluta dels organismes supervisors i reguladors a l'hora de vigilar l'activitat de les empreses dedicades a la captació d'estalvi mitjançant béns tangibles. Van ser incapaços de detectar anys d'administració i pràctiques comercials irregulars tant a Fòrum com a Afinsa i Arte y Naturaleza, pràctiques que mantenen atrapats 6.000 milions d'euros de prop de 500.000 persones afectades arreu de l'Estat. A Catalunya són 33.000 les famílies afectades que van perdre al voltant de 511 milions.

La sentència feta pública ahir assenyala que els tres principals responsables d'Afinsa han de respondre pel forat generat a l'empresa i queden inhabilitats quinze anys, des de la fermesa de la resolució, per administrar béns aliens, representar o administrar qualsevol persona, exercir el comerç o tenir càrrec o intervenció administrativa o econòmica en companyies mercantils o industrials. Aquesta inhabilitació dóna nous arguments a totes les persones afectades pels fraus filatèlics a l'Estat, a les quals ADICAE representa en bona part i per les quals reitera la necessitat d'una solució immediata, global i col·lectiva.

La solució política permetria la recuperació dels estalvis i ja ha rebut amplis suports

“La sentència és una bona notícia, fa justícia, però la millor justícia per les persones afectades és la recuperació dels seus estalvis”, afirma Manuel Pardos, president de l'Associació, ja que “vuit anys per donar una solució a un dels majors fraus a l'estalvi a l'Estat espanyol són masses i desacrediten tant a la Justícia com al Govern”. És per això que l'Associació exigeix a reguladors, Administració i Justícia que assumeixin la seva responsabilitat, i que l'Audiència Nacional dicti ja sentència en el judici penal pendent.

No és en va recordar que la solució política al cas va ser una promesa de tots els partits tant del Govern com de l'oposició. De fet, quan Mariano Rajoy era candidat a la presidència l'any 2008 va signar una carta on s'hi comprometia. Ara, les persones afectades reclamen al president del govern espanyol un "rescat" que desbloquegi uns estalvis absolutament indispensables per a aquestes famílies. Tretze parlaments autonòmics i centenars d'ajuntaments han aprovat ja mocions de suport per a la solució política que han impulsat la Plataforma d'Afectats i ADICAE i que és una solució perfectament assumible per a la recuperació de tots els estalvis atrapats.

 

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email