Les persones afectades pel cas de "Fórum y Afinsa" insisteixen en exigir una solució política al Parlament i al govern espanyol
imagen

21/06/14. Les protestes englobades dins la campanya de mobilització permanent engegada per la 'Plataforma Solución Fórum y Afinsa' s'han celebrat aquest matí arreu de l'Estat espanyol amb milers d'assistents. A Catalunya ha estat a Sabadell, municipi on s'hi concentren prop de 7.000 dels 33.000 catalans i catalanes que van veure com fa 8 anys desapareixien els seus estalvis. El total ascendeix al voltant del mig milió. La proposta de solució presentada per la plataforma ha rebut el suport de més de 350 ajuntaments i vuit comunitats autònomes a través de proposicions no de llei a més d'altres casos on han estat registrades i estan pendents d'aprovació, com al Parlament de Catalunya.

Quan ja s'han celebrat 8 anys de l'esclat del frau filatèlic de Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza els afectats encara no han obtingut cap resposta definitiva i el procés concursal que havia de permetre recuperar els estalvis atrapats es troba totalment paralitzat. És per això que, després de la ineficàcia de la justícia, les protestes han tornat al carrer per reclamar la solució política proposada per la 'Plataforma Solución Fórum y Afinsa', liderada per ADICAE. A Catalunya, on l'escàndol va afectar 33.000 famílies amb una suma de 511 milions d'euros, la protesta ha estat davant l'Ajuntament de Sabadell, municipi on el frau va ser especialment significatiu i va esquitxar prop de 7.000 persones. “Resulta inconcebible que un escàndol financer gegantí que afecta a mig milió de famílies porti ja gairebé una dècada sense solució ni cap resposta eficaç de les institucions”, manifestava el president d'ADICAE, Manuel Pardos, en declaracions ahir.

Al llarg de la concentració s'han recollit signatures en suport a la proposta de solució així com també s'han mostrat grans còpies de la carta que l'actual president del govern, Mariano Rajoy, va remetre a les persones afectades l'any 2008 amb el compromís electoral d'abordar una solució política al cas si arribava al govern. Un gran llaç taronja s'ha desplegat com a símbol de la lluita permanent de les persones afectades, que han informat a la resta de la ciutadania del problema i les propostes amb la distribució de butlletins explicatius de la situació del cas.

Una solució política que suma recolzaments arreu de l'Estat espanyol

La proposta de la 'Plataforma Solución Fórum-Afinsa' defensa que les persones afectades rebin una oferta d'adquisició de les quantitats reconegudes com a crèdit ordinari en els respectius procediments concursals a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Aquesta és una proposta raonable, viable, justa i que no perjudicaria a l'Estat espanyol i ja ha rebut el suport, a través de proposicions no de llei, de més de 350 ajuntaments i de les corts de Múrcia, Aragó, Astúries, País Valencià, Galícia, Ceuta i, aquesta mateixa setmana, també Cantàbria i Castella i Lleó.

Les proposicions manifesten el “suport i la solidaritat” amb les persones afectades i insten el Govern central a “buscar una solució que permeti avançar, el més aviat possible, cap a la finalització dels processos judicials". A Catalunya la proposició va ser admesa a tràmit al Parlament a principis d'any i per això avui s'ha reclamat que se n'agilitzi el debat i l'aprovació per donar un ímpuls més a la pressió al Govern central. Les corts de Canàries, Catalunya, Euskadi, Andalusia, Illes Balears, Castella la-Manxa i La Rioja també estan pendents d'aprovar l'escrit.

 

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email