Després de 8 anys sense solució els afectats pel frau filatèlic es concentren per reclamar una resposta política
imagen

10/05/14. Els estalvis de 470.000 famílies, de les quals 33.000 a Catalunya, afectades pel frau de Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza encara no han estat retornats a causa d'un procés concursal etern i ineficaç. La principal reivindicació expressada és que el govern espanyol es comprometi a retornar els diners a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Diferents comunitats autònomes ja han aprovat aquesta proposta d'ADICAE i properament també ho ha de fer el Parlament de Catalunya.

Quan se celebren 8 anys de l'esclat del frau filatèlic de Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza una vuitantena d'afectats pel cas s'han concentrat davant la Delegació del Govern a Barcelona. En tot aquest temps encara no hi ha hagut cap resposta definitiva i el procés concursal que havia de permetre recuperar els estalvis atrapats es troba totalment paralitzat. És per això que, després de la ineficàcia de la justícia, la solució passa per una resposta política tal i com s'ha reclamat avui a Barcelona així com a d'altres ciutats de l'Estat espanyol.

La proposta presentada per la Plataforma Solución Fórum-Afinsa, impulsada per l'Associació de Consumidors de Bancs Caixes i Assegurances (ADICAE), consisteix en què els afectats rebin una oferta d'adquisició de les quantitats reconegudes com a crèdit ordinari en els respectius procediments concursals a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Aquesta proposta s'ha d'aprovar properament al Parlament de Catalunya, fet que se sumaria al suport que ja han expressat Múrcia, Aragó, País Valencià, Galícia i Ceuta.

Actuació durant la campanya de les eleccions europees

A la concentració d'avui també s'hi sumaran altres accions coincidint amb el període de campanya electoral. Els afectats es mobilitzaran en els diferents actes per fer arribar als candidats un dossier del cas i sol·licitar-ne la seva implicació amb la solució proposada. A més a més, ADICAE es dirigirà per carta als candidats a ocupar els llocs de defensa de les persones consumidores al Parlament Europeu per a què instin al govern espanyol a resoldre el cas. Cal recordar que, en campanya electoral per les eleccions estatals del 2008, Mariano Rajoy i Miguel Arias Cañete van comprometre's a través d'una carta a donar una solució, promesa incomplerta que els afectats no només no obliden sinó que han també han recordat avui.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email