Les eleccions europees són una oportunitat per frenar l'Europa del poder financer i les multinacionals i apostar per les persones consumidores
imagen

09/05/14. El proper 25 de maig es votaran els representants al Parlament Europeu en un ambient de justificada desconfiança cap a les institucions europees per haver permès que les persones consumidores haguem hagut de pagar la crisi econòmica. Actualment, la Unió Europea està presa pels poders financers i les grans multinacionals i considera els consumidors des d'una perspectiva econòmica i consumista sense vetllar pels seus drets. ADICAE fa un seguit de propostes perquè les eleccions serveixin per revertir aquesta situació. 

Les conseqüències de la crisi han estat carregades a les persones consumidores amb tota permissivitat per part de les institucions europees. Com a exemples més que significatius podem observar fets com el rescat bancari o els fraus de les participacions referents, deute subordinat i altres productes tòxics. Tot això és conseqüència del Mercat Únic, ja establert des de fa temps per a empreses i productes, però que encara no ha assolit beneficis clars per les persones consumidores. Aquest model econòmic adoptat i mantingut de cara a donar sortida a la crisi econòmica no dóna una altra alternativa que seguir amb els hàbits consumistes per enriquir a entitats financeres i empreses multinacionals. És a dir, a seguir especulant i enriquint els de sempre a costa dels drets de les persones consumidores.

ADICAE ja fa 20 anys que col·labora amb diferents organismes de la Unió Europea per tal de canviar aquest model i en aquesta ocasió també fa un seguit de propostes per a construir una Unió Europea més justa. En primer lloc es proposa la creació d'una agència europea de serveis financers que de manera independent vetlli per la protecció de les persones consumidores a través de la supervisió i tutela dels seus drets. També es proposa l'extensió de la Xarxa d'Alerta de Seguretat dels Productes als serveis i productes financers. Facilitar l'accés a la justícia és una altra de les accions necessàries que recull l'Associació i això només pot ser efectiu amb la implantació definitiva de les accions judicials col·lectives, també a nivell extrajudicial, per donar una resposta global a abusos generalitzats que d'altra manera queden sense resoldre. El sobreendeutament, un dels temes tractats per l'Associació tant a nivell de Catalunya com de l'Estat espanyol, també es trasllada a Europa ja que és necessària una harmonització de la normativa. Així mateix, també cal acabar amb els abusos dels plans de pensions basats en condicions que no només atrapen els estalvis molts anys sinó que també obliguen a les persones consumidores a pagar elevats costos per pèssimes gestions.

La lluita contra les pràctiques abusives de les entitats financeres i el seu funcionament és present en el dia a dia de l'Associació i així es trasllada també a Europa. Per un costat, és necessari redreçar la recent engegada Unió Bancària que no inclou mecanismes i organismes de supervisió autònoms i eficients que controlin els fraus bancaris. D'altra banda, també cal regular la falta de democràcia a les juntes d'accionistes de les societats que cotitzen per tal que els petits estalviadors puguin dir la seva i per acabar amb les manipulacions dels consells d'administració.

Més enllà de l'àmbit financer l'Associació també proposa mesures que regulin l'especulació en els grans temes del consum. Per una banda, insta a dissenyar una política energètica comuna a Europa que garanteixi la sostenibilitat i racionalitat del sistema i, per sobre de tot, que prioritzi les persones consumidores davant i acabin amb els grans oligopolis de les empreses que imposen preus abusius i especulatius. Així mateix, també cal regular els oligopolis de les grans cadenes que en la distribució de productes d'alimentació o roba, per exemple, manipulen preus i no garanteixen la seva qualitat.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-06-2020 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Grup de Igualtat i conum

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email