El 10 de maig reclamarem solucions pel frau filatèlic que encara no s'ha resolt després de 8 anys
imagen

28/04/14. Se celebren 8 anys de l'esclat del frau filatèlic de Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza i els afectats encara no han rebut una resposta definitiva per recuperar els seus estalvis atrapats. A Catalunya són 33.000 i la xifra s'eleva als 470.000 a tot l'Estat espanyol. Els afectats demanaran aquest dissabte el compromís del govern central amb la proposta de solució d'ADICAE que ja s'ha aprovat a diferents comunitats autònomes i properament també al Parlament de Catalunya.

Quan se celebren 8 anys de l'esclat del frau filatèlic de Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza encara no hi ha hagut cap resposta definitiva i el procés concursal que havia de permetre als afectats recuperar els seus estalvis es troba totalment paralitzat. És per això que, després de la ineficàcia, de la justícia la solució passa per una resposta política tal i com es planteja a la proposta presentada per l'Associació de Consumidors de Bancs Caixes i Assegurances (ADICAE) juntament amb el conjunt de plataformes d'afectats. Aragó, País Valencià, Múrcia, Galícia i Ceuta ja han mostrat el seu suport i properament la proposta també s'aprovarà a Catalunya amb el recolzament de tots els partits polítics.

Els afectats de Catalunya, on en total n'hi ha 33.000, es concentraran aquest dissabte a les 11h davant la Delegació del Govern de Barcelona per demanar l'aprovació de la proposta al Parlament, fet que seria un impuls per a què el govern central també prengui el compromís de fer-ho. Mariano Rajoy i Miguel Arias Cañete van comprometre's per carta l'any 2008 a donar una solució als afectats quan arribessin al govern, promesa incomplerta que els afectats no obliden. Aquesta solució política que l'Associació proposa insta a dirigir als afectats una oferta d'adquisició de les quantitats reconegudes com a crèdit ordinari en els respectius procediments concursals a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

La protesta es farà de manera paral·lela a d'altres ciutats de l'Estat espanyol on en total hi ha 470.000 afectats amb una suma de 6.000 milions d'euros estafats, dels quals 524 a Catalunya, en un frau massiu davant el qual les autoritats no van voler intervenir condemnant així als afectats a un etern concurs de creditors pel valor dels seus estalvis defraudats. La Plataforma Unitária Solución Fórum-Afinsa impulsada per ADICAE cada vegada té més recolzaments i reclama aquest compromís que permetria recuperar els estalvis a aquestes famílies, majoritàriament gent gran estalviadora molt perjudicada per la crisi econòmica.

Què reivindiquem en 3 punts: 

 1. SOLUCIÓ POLÍTICA PER PART DE L'ACTUAL GOVERN

Impulsem una elaborada proposta de solució política en què l'Estat adquireixi els drets reconeguts als afectats en el paralitzat procés concursal de liquidació de les empreses. Aquesta proposta, que no generaria dèficit i que ja ha estat recolzada per unanimitat pels Parlaments d'Aragó, València, Múrcia, Ceuta i Galícia, està ara sobre la teulada del Govern Central. El 2008, Mariano Rajoy va signar amb la seva pròpia mà que donaria solució al cas quan arribés al Govern i a dia d'avui no ha complert la seva promesa. 

2. JUDICI JA

Els afectats de Fórum Filatélico i Afinsa exigim l'obertura immediata de la fase de judici oral en els procediments penals instruïts pels jutges Pablo Ruz i Santiago Pedraz, respectivament. Gairebé vuit anys després de la intervenció de les empreses i publicats els informes pericials definitius, aquesta dilació en la causa penal és antijurídica i genera indefensió al mig milió d'estalviadors afectats, que tenen tant el dret a saber la veritat com gaudir d'una tutela judicial efectiva.

3. QUE NO TORNI A SUCCEÏR.

La desprotecció dels consumidors i dels estalviadors és constant a Epanya des de fa anys. Han rescatat als bancs i no als consumidors. Els casos com les participacions preferents, deute subordinat, embargaments hipotecaris, etc. demostren que necessitem fer un gir a la política i a la justícia.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email