La defensa col·lectiva d'ADICAE es reafirma com a model per a donar respostes globals
imagen

03/04/14. Dues notícies provinents dels jutjats han reforçat el model de defensa col·lectiva que ADICAE considera com a l'únic eficaç per a solucionar abusos i fraus massius com, en aquests casos concrets, les preferents o les clàusules sòl. Primer ha estat la confirmació d'admissió a tràmit de la demanda interposada per l'Associació contra Bankia i Caja Madrid Finance Preferred per la comercialització de les preferents -ara s'obre un període de dos mesos per a sumar-s'hi- i al cap d'uns dies una interlocutòria ha fet saber que es resolen els recursos que havien mantingut paralitzada la macrodemanda contra 101 entitats per tal de declarar abusives les clàusules sòl, anul·lar-les i aconseguir la devolució de les quantitats indegudament pagades per més de 15.000 consumidors.

El jutjat Mercantil número 5 de Madrid va confirmar l'admissió de la demanda col·lectiva d'ADICAE contra Bankia i Caja Madrid Finance Preferred pel frau de la comercialització de les preferents i ara el procediment queda suspès fins a finals de maig perquè s'hi sumin tots els afectats que ho desitgin. L'Associació acostarà tota la informació necessària a través d'assemblees i informació a peu de carrer per tal de fer arribar a tots els afectats la possibilitat judicial col·lectiva que finalment ha estat possible malgrat els interessos d'entitats financeres, advocats i, fins i tot, institucions públiques per impedir que es reconegués el caràcter generalitzat i col·lectiu. D'aquesta manera, el magistrat García Marrero accepta resoldre sobre les reclamacions de l'Associació pel que fa a l'acció de cessació, la de publicitat enganyosa, la nul·litat per abusivitat de les condicions i la petició de danys i perjudicis que donaria resposta a dos terços dels 300.000 afectats d'aquest cas que encara no n'han obtingut cap.

Per la seva banda, la macrodemanda per les clàusules sòl que l'Associació té presentada contra 101 entitats s'ha desbloquejat amb una interlocotòria emesa pel Jutjat Mercantil número 11 de Madrid que rebutja els arguments de les entitats demandades i confirma la procedència de la reclamació de devolució de les quantitats que els hipotecats han pagat injustament pel fet de no haver-se pogut beneficiar de les baixades de l'Euríbor. A més a més, aquesta demanda col·lectiva -la més gran interposada a l'Estat espanyol per una Associació de Consumidors- també sol·licita la nul·litat d'aquestes clàusules i que es declarin abusives per per equilibrar la relació entre consumidors i creditors.

Les entitats han dut a terme al llarg dels darrers tres anys estratègies per frenar aquesta demanda donada la seva rellevància però el proper mes de juliol el jutjat es pronunciarà sobre les mesures cautelars demanades que permetrien la suspensió de l'aplicació de les clàusules fins que es dicti sentència. En cas de resoldre's el que sol·licita l'Associació les mesures afectarien a totes les hipoteques que incloguin aquesta clàusula i no només a les dels 15.000 consumidors que han demandat amb ADICAE.

Aquestes dues notícies solidifiquen l'aposta d'ADICAE per la defensa col·lectiva com a mecanisme judicial i extrajudicial per a resoldre eficaçment els abusos i fraus massius de les entitats financeres i aconseguir així que milers de consumidors recuperin els seus estalvis estafats i utilitzats il·legítimament per la banca per enriquir-se i fer pagar a la ciutadania els resultats de la seva mala gestió.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email