ADICAE denuncia l'enriquiment il·legítim del Banc Sabadell a la Junta d'Accionistes
imagen

28/03/14. En nom dels petits accionistes l'Associació va reclamar respostes als casos com les quotes participatives de la CAM o les clàusules sòl i va veure com se li apagava el micròfon quan ho qual·lificà pel seu nom: “frau i abús”. Josep Oliu va utilitzar el bescanvi per les preferents de la CAM com a excusa per no haver assumit els costos de les quotes participatives que afecten a 54.000 afectats.

L'Associació va intervenir ahir a la Junta d'Accionistes del Banc Sabadell per donar veu als petits accionistes que havien delegat el seu vot a l'Associació. Davant els pomposos números de creixement en clients i capital presentats per Josep Oliu, president de l'entitat, i Jaume Guardiola, conseller delegat, l'Associació va reclamar respostes a casos que s'arrosseguen de fa temps.

La mà estesa d'ADICAE no obté resposta

En referència a les càusules sòl a les hipoteques, l'Associació va convidar al diàleg per a trobar solucions extrajudicials, gest que no va rebre cap més resposta que la justificació d'Oliu d'haver comercialitzat hipoteques amb aquesta clàusula per “protegir la rendibilitat i els interessos dels accionistes” sense fer esment a l'abusivitat i la omissió d'informació donada als consumidors quan es van comercialitzar. L'Associació agrupa a centenars d'afectats de l'entitat a la macrodemanda interposada al Jutjat Mercantil nº 11 de Madrid que podria portar a la prohibició cautelar de les clàusules el juliol.

ADICAE també va exigir mesures per a què els estafats amb les quotes participatives de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), més de 54.000 petits estalviadors recuperin els seus diners i va posar de manifest la complicitat passiva del Banc Sabadell per no haver afrontat la situació quan va adquirir l'entitat el 2011 pel preu simbòlic d'1 euro.

Miquel Roca i Junyent, secretari del Consell Administratiu, va apagar el micròfon del representant de l'Associació en dues ocasions. En primer lloc quan se'ls va acusar de complicitat per les quotes participatives de la CAM i posteriorment en qualificar de “frau i abús” tant aquesta situació com la de la comercialització de les hipoteques amb clàusula sòl. L'Associació defensa que aquests són els seus noms per l'enriquiment il·legítim que han generat als comptes de l'entitat al no haver informat degudament als clients i per continuar esquivant les propostes de solució.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-06-2020 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Grup de Igualtat i conum

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email