AICEC-ADICAE APOSTA PER LA DEFENSA COL·LECTIVA I LA UNIÓ DELS CONSUMIDORS CRÍTICS CAP A UNA SOCIETAT DE CONSUM MÉS JUSTA
imagen

15/03/14. La convenció de comitès d'afectats per diferents fraus financers i del consum ha reunit més d'un centenar de representants dels diferents casos per treballar respostes col·lectives a l'absència de solucions. Les famílies que han perdut els seus estalvis amb productes tòxics, les colpejades pel "atracament elèctric" o afectats per les clàusules sòl, entre d'altres, són la cara més dura dels abusos bancaris.

AICEC-ADICAE ha celebrat en el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors una convenció de comitès d'afectats per fraus financers i de consum amb més d'un centenar de representants que se suma a la resta que s'han organitzat a totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol, que n'han reunit més de 1000 en total. Els afectats per les preferents, clàusules sòl o Fòrum i Afinsa -cas no resolt encara després de 8 anys- i altres productes tòxics han posat en comú estratègies de reivindicació i accíó per lluitar d'una manera col·lectiva contra aquests fraus massius.

De les idees treballades se n'extreu com a base l'aposta per la Justícia Col·lectiva i la mobilització ciutadana com a mitjans per lluitar contra els abusos de la banca i grans empreses. La necessitat de ser consumidors actius, crítics i responsables que s'uneixin i pressionin per aconseguir una societat més justa és ara més necessària que mai. En aquest sentit, el president d'ADICAE, Manuel Pardos, en el conjunt de convencions a nivell estatal, ha remarcat el perill de "dividir els consumidors amb la proliferació de molts grups i associacions que es limiten a ser consultories i mers confessionaris. No s'atreveixen a mobilitzar-se, tot just hem aconseguit arrossegar-ne algunes amb el tema de la llum. Cal superar i unir-nos."

Aquesta convenció, com a mostra de la unió dels consumidors, és més important que mai en un moment en què el consum global ha caigut un 12% des del 2006 a Catalunya però el que es destina a serveis bàsics s'ha incrementat un 7% i ja implica un terç del pressupost familiar. Així és com la despesa en habitatge, energia, aigua, sanitat i educació ocupa ja el 53% del pressupost mitjà de les famílies catalanes. Si se li afegeix el transport, la xifra s'eleva al 65%, segons dades de l'INE. AICEC-ADICAE alerta que l'encariment d'aquests serveis bàsics sumat a la disminució de la renda mitjana està ofegant a les famílies catalanes. A més a més, els abusos tarifaris com el del rebut de la llum carreguen als consumidors el pagament d'un deute opac generat per les elèctriques que, al seu torn, s'emporten cada dia un tros més gran del pastís dels ingressos familiars.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email